Mana – alternativa běžné stravy

V současné době se v České republice dostává do povědomí lidí nový druh stravy. Jedná se o směs, která poskytuje tělu vše co potřebuje. Tato směs dostala název Mana a je vyráběna a distribuována z Prahy. S tímto projektem přišel na svět Jakub Krejčík a část peněz na začátek získal pomocí drobného financování od mnoha malých investorů.

Mana jídlo – nový druh stravy

Hlavním argumentem pro mana jídlo je nedostatek správných živin, které by měl člověk dostávat prostřednictvím běžné stravy. Dále se zde nabízí využití pro lidi, kteří nemají dostatek času na vaření nebo mají problémy se sehnáním kvalitních surovin. Můžou zde zaznít i argumenty, kde může být strava mana užitečná. Jsou to především místa, kde je běžné zemědělské pěstování nedostupné nebo při humanitárních katastrofách.

Objednat nebo získat podrobné informace o tomto produktu lze na stránkách mojemana.cz. Na těchto stránkách je podrobné složení celé práškové směsi. Je zde také návod jak připravit manu nebo jaké potraviny používat jako příchuť. Základní startovací balení obsahuje pytlíky se směsí, lahvičky s olejem, mana láhev a odměrku. V současné době se pohybuje doba dodání pro stálé odběratele kolem 1 až 2 týdnů.

Moje mana – jak vznikla

Mojemana podle Jakuba Krejčíka vznikala studiem odborné literatury. V maně jsou obsaženy výživové látky, které člověk potřebuje pro svůj život. Běžná strava však vedle těchto látek obsahuje navíc řadu látek škodlivých nebo zbytečných. Mana je tak výhodná tím, že neobsahuje škodliviny a přitom dává dohromady vše potřebné pro naše tělo.

S příchodem této stravy se objevila i kritika. Odpůrci maně vyčítají hlavně to, že přijímání potravy je také společenská událost a nejenom doplňování potřebných živin. Tvůrce mojímany začal od začátku produkce testovat tuto směs na sobě a na svých přátelích. Na svém blogu autor popisuje své zážitky s manou a také svůj zdravotní vývoj.

Zdroj: mojemana.cz